Cum să activați sau să dezactivați serviciile de localizare pe iPhone

Serviciile de localizare pe iPhone permit aplicațiilor dvs. să facă tot felul de lucruri, cum ar fi să vă ofere indicații de orientare de la locația dvs. curentă la destinație sau să urmăriți traseul de jogging cu GPS. Puteți, de asemenea, să alegeți aplicațiile specifice care au acces la informațiile despre locație, astfel încât să nu pierdeți bateria sau să vă dați mai multă confidențialitate decât aveți nevoie. În timp ce serviciile de localizare pe iPhone sunt destul de fundamentale pentru o mulțime de funcții disponibile, puteți alege să dezactivați complet serviciile de localizare. Indiferent dacă decideți să activați sau să dezactivați serviciile de localizare, depinde în întregime de dvs. și de modul în care utilizați iPhone-ul dvs. vom trece peste ambele. Iată cum puteți activa sau dezactiva serviciile de localizare pe iPhone.

Cuprins

Cum să activați / dezactivați serviciile de localizare

Cum să activați / dezactivați serviciile de localizare pe bază de aplicație după aplicație

Cum să distribuiți locației dvs. familiei

Cum să dezactivați Distribuiți locația mea

Cum să activați / dezactivați serviciile de localizare

Activarea sau dezactivarea serviciilor de localizare ale iPhone-ului este ușor de făcut în setările dvs. de confidențialitate. Când dezactivați complet serviciile de localizare, niciuna dintre aplicațiile dvs. nu va putea să vă urmărească sau să vă utilizeze locația. Pentru a activa sau a dezactiva serviciile de localizare:

  • Deschideți aplicația Setări.

  • Selecteaza informatia de confidentialitate.

  • Selectați Servicii de localizare.

  • Activează serviciile de localizare pentru a dezactiva complet serviciile de localizare sau

  • Activați Serviciile de localizare, dacă a fost oprită anterior și doriți să o activați.

Dacă doriți ca majoritatea aplicațiilor dvs. să nu utilizeze serviciile de localizare, dar realizați că unele aplicații, cum ar fi Hărți, au nevoie de servicii de localizare, asigurați-vă că serviciile de localizare sunt activate și treceți la următorul sfat. Vom descrie cum să activați sau să dezactivați serviciile de localizare pe baza unei aplicații aplicate mai jos.

Cum să activați / dezactivați serviciile de localizare pe bază de aplicație după aplicație

Personal, cred că este cel mai bun mod de a gestiona serviciile de localizare pe iPhone. Acest lucru vă va permite să vă uitați la fiecare aplicație de pe iPhone care dorește să vă utilizeze locația, după care puteți alege dacă aplicația respectivă să poată utiliza locația dvs. întotdeauna, niciodată sau în timpul utilizării. Prin acordarea accesului individual la locație pentru fiecare aplicație, puteți utiliza serviciile de localizare pentru aplicația Hărți în timp ce transformați serviciile de localizare, de exemplu, pe Facebook. Pentru a activa sau a dezactiva serviciile de localizare pe bază de aplicație aplicată:

  • Deschideți aplicația Setări.

  • Selecteaza informatia de confidentialitate.

  • Selectați Servicii de localizare.

  • Veți vedea o listă a tuturor aplicațiilor dvs. care vor să vă utilizeze locația. Unele aplicații vor solicita mai multă utilizare a locației decât altele. De exemplu, aplicația Meteo dorește să utilizeze locația dvs. Întotdeauna sau Niciodată, dar aplicația Mesaje solicită acces la locație fie Niciodată, nici în timpul utilizării aplicației.

  • Treceți prin lista de aplicații și decideți dacă fiecare dintre dvs. trebuie sau nu să utilizeze locația dvs. Apoi atingeți aplicația și selectați Niciodată, Întotdeauna sau În timp ce utilizați aplicația.

  • Faceți acest lucru pentru fiecare aplicație de pe listă și veți personaliza serviciile de localizare pe iPhone.

Cum să distribuiți locației dvs. familiei

Dacă folosiți iCloud Family Sharing pe iPhone, puteți împărtăși cu ușurință locația dvs. membrilor familiei. Acest lucru este minunat în special pentru familiile cu copii, deoarece garantează că vă vor găsi și viceversa. Pentru a vă distribui locația la Familie:

  • Deschideți aplicația Setări.

  • Selecteaza informatia de confidentialitate.

  • Selectați Servicii de localizare.

  • Atingeți Partajare locația mea.

  • În Familie, veți vedea lista altor utilizatori iPhone din cercul dvs. Partajare familii.

  • Atingeți numele sau adresa de e-mail, apoi atingeți Share My Location.

  • Cu această funcție activată, ei pot verifica aplicația Găsește prietenii mei pentru a vedea întotdeauna unde se bazează locația dispozitivului.

Pentru a nu mai permite accesul la locația dvs., atingeți revenirea la această pagină și apăsați Opriți partajarea locației mele. Dacă preferați să nu vă distribuiți deloc locația, nimănui, următorul sfat vă va ajuta să dezactivați Distribuiți locația.

Cum să dezactivați Distribuiți locația mea

Puteți partaja locația dvs. cu oricine are un ID Apple de pe iPhone. Acest lucru se face de obicei în cadrul aplicației Găsește prietenii mei. Cu toate acestea, dacă doriți să vă asigurați că nu vă distribuiți niciodată locația, puteți dezactiva Distribuiți locația. Pentru a face acest lucru:

  • Deschideți aplicația Setări.

  • Selecteaza informatia de confidentialitate.

  • Selectați Servicii de localizare.

  • Selectați Distribuiți locația mea.

  • Schimbați opțiunea Distribuiți locația mea.